Menu

Dienstverlening

Fiduciair Bestuurder
Verantwoordelijk, zelfbewust en sturend

De moderne (pensioen) bestuurder is deskundig, professioneel, voert de regie en is  ‘in control’. Dit is de standaard van vandaag de dag en wordt ook door lokale (Pensioenwet/FTK) en Europese (IORP II) wet – en regelgeving vereist. De fiduciair bestuurder is verantwoordelijk voor het complete werkgebied van beleggingsbeleid en vermogensbeheer. Van beleggingsstrategie en balansmanagement, tot portefeuilleconstructie en risicobeheer. Van uitbesteding tot monitoring, evaluatie en rapportage. Transparantie, kostenbewustzijn, ‘control’ en eenvoud zijn daarbij
sleutelbegrippen. Dit profiel sluit nauw aan bij mijn kennis, vaardigheden en ambitie. Deze taak kan ik op bestuursniveau vorm en betekenis geven. Een professional met theoretische én praktische kennis van zaken. In staat regie te voeren en ‘countervailing power’ te verschaffen.​ Ik richt mij op bestuursfuncties met aandachtsgebied vermogensbeheer of risk management.

Fiduciair Adviseur
Betrouwbaar, deskundig en oplossingsgericht

Met 10 jaar ervaring als consultant en 9 jaar als fiduciair manager heb ik een solide basis van kennis en vaardigheden ontwikkeld voor deze functie. Het bestuursmodel van pensioenfondsen wordt gevormd door voortschrijdende professionalisering en ingeweven ‘checks en balances’ in besluitvorming en procedures. De onafhankelijke, expert beleggingsadviseur heeft daarom een belangrijke positie in de bezetting van besturen en beleggingscommissies. Ik ben nauw betrokken geweest bij veel verschillende projecten, zowel strategisch als operationeel, bij diverse pensioenfonds opdrachtgevers. Van sparringpartner voor de ALM consultant, tot het opstellen van het beleggingsbeleidsplan en de keuze van benchmarks. Van manager selectie en performance evaluatie, tot contractonderhandelingen en transitie coördinatie. Ik richt mij voor deze functie op beleggingscommissies van pensioenfondsen en kleine tot middelgrote verzekeringsmaatschappijen.

Interim Manager
Handen uit de mouwen

De consolidatie van de wereldwijde financiële sector in het algemeen en de Nederlandse pensioensector in het bijzonder heeft zijn uitstraling op alle betrokken uitvoerders. De sector wordt gedreven door nieuwe technologie, felle concurrentie, kostenbewustzijn, uitbesteding van niet kerntaken en de niet aflatende druk van wet – en regelgeving. Daarom zijn reorganisaties bij (fiduciaire) vermogensbeheerders, consultants en pensioenuitvoerders meer regel dan uitzondering. In sommige gevallen kan dat lijden tot personeelsverloop en dientengevolge piekbelasting in de organisatie door een (tijdelijk) gebrek aan de juiste professionele bezetting. Ik beschik over de flexibiliteit en kwalificaties om op tijdelijke basis in te springen in functies, zoals (hoofd) fiduciair accountmanager, of consultant. Een interessante oplossing voor fiduciaire managers, pensioenbureau ’s of consultancy firma’s.