Menu

Fiduciair Bestuurder

Verantwoordelijk, zelfbewust en sturend

Doelgroep en dienstverlening

Bestuursfuncties voor pensioenfondsen met aandachtsgebied beleggingsbeleid en vermogensbeheer, Expert niveau.

Missie en visie

De moderne pensioenbestuurder is deskundig, professioneel, voert de regie en is in control

De fiduciair bestuurder draagt verantwoordelijkheid voor het complete werkgebied van beleggingsbeleid en vermogensbeheer. Van beleggingsstrategie en balansmanagement, tot portefeuilleconstructie en risicobeheer. Van uitbesteding tot monitoring, evaluatie en rapportage. Transparantie, kostenbewustzijn, ‘control’ en eenvoud zijn daarbij sleutelbegrippen.

Dit is de standaard van vandaag de dag en wordt ook door lokale (Pensioenwet/FTK) en Europese (IORP II) wet – en regelgeving vereist.

Kennis, vaardigheden en ervaring

Ik heb 29 jaar ervaring in de institutionele beleggingswereld door sleutelposities bij grote (internationale) organisaties. Van analist, en portefeuillemanager, tot investment consultant en fiduciair manager. Ik heb monetaire economie gestudeerd in Amsterdam en  ben CFA/VBA gecertificeerd beleggingsanalist.

​Mijn vaardigheden zijn breed ontwikkeld. Van ‘hands-on’ ervaring in beleggingsanalyse en vermogensbeheer, tot consultancy, relatiebeheer en projectmanagement. Mijn werkstijl is coöperatief en team georiënteerd, verantwoordelijk en op resultaat gericht.

Het profiel van de moderne pensioenbestuurder sluit nauw aan bij mijn kennis, ervaring, vaardigheden en ambitie. Een professional met theoretische én praktische kennis van zaken. In staat regie te voeren en ‘countervailing power’ te verschaffen.​