Menu

Profiel

Mijn naam is Lodewijk van Pol

Eind 2018 ben ik gestart als zelfstandig fiduciair bestuurder en adviseur voor institutionele beleggers.

Mijn visie is gebaseerd op een verregaande consolidatie van de wereldwijde financiële sector en de Nederlandse pensioensector in het bijzonder. Mijn missie is het professionaliseren van de bestuurlijke regie en ‘control’ van beleggingsbeleid en vermogensbeheer.  Ik richt mij op Nederlandse pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen.

​Ik heb 29 jaar ervaring in de institutionele beleggingswereld door sleutelposities bij grote (internationale) organisaties. Van analist, en portefeuillemanager, tot investment consultant en fiduciair manager. Ik heb monetaire economie gestudeerd in Amsterdam en  ben CFA/VBA gecertificeerd beleggingsanalist.

​Mijn vaardigheden zijn breed ontwikkeld. Van ‘hands-on’ ervaring in beleggingsanalyse en vermogensbeheer, tot consultancy, relatiebeheer en projectmanagement. Mijn werkstijl is coöperatief en team georiënteerd, verantwoordelijk en op resultaat gericht.

​Het is mijn ambitie om deze expertise op bestuursniveau in te zetten. Een fiduciair bestuurder ‘in control’. Met mijn kennis en ervaring breng ik regie in de uitvoering van het beleggingsbeleid. Tevens bied ik een gelijkwaardige en onafhankelijke  gesprekspartner in de aansturing van professionele vermogensbeheerders. Maar ook een expert vertrouwenspersoon voor uw cliënten en belanghebbenden.

​Ik ben 61 jaar, getrouwd en vader van een zoon. Als ik niet werk besteed ik mijn tijd aan mijn gezin, (zaal) voetbal, golf, schaken, skiën, lezen, fietsen, amateur astronomie, wandelen en koken. Sinds eind 2018 geef ik schaaklessen op basisscholen.